12.04.2014 г., 19:20 ч.

"Звездни" новини от същата дата 

  Поезия » Гражданска
475 0 4

 

 

     "ЗВЕЗДНИ" НОВИНИ ОТ СЪЩАТА ДАТА

 

 

                               "23-годишната Тереза Коцева бе лишена

          от двете си деца, понеже нямала условия да ги гледа."

 

                                                         Из сутришен новинарски блок

 

 

"Рипни като млада невеста, Българийо мила!

Звездите са близо, докосваш ги вече с ръце!

Гордей се, че в Ловеч и ти космонавт си родила

и носи в гърдите гагаринско смело сърце!"

 

...

 

Стоеше в архива ми. Гордост на трийсет и (колко..?)

беззвездни години. Безумният страх ме гори.

На същата дата залива ме майчина болка.

Отнеха децата ù. Нямала ток... и пари...

 

Но как се отнемат от майката рожбите свидни?

Приемно семейство избрали за двете деца.

Къде си, Човечност? Към тъмния космос ли кривна?

Звезди не видя ли ти в тъжните детски лица?

 

 

10.04.2014

 

 

 

© Мария Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поредният блестящ стих и непримирима гражданска позиция! Поздравявам те, мила приятелко!Гордея се, че те познавам!
  • Преди 35 години наистина ми беше звездно на 10 април,но сега тази новина така ме разтърси, че дори заплаках... Ужасяващо е, наистина...
    Благодаря ви, Кери и Руми за съпричастното включване под това стихотворение!
  • Това е едно от многото ужасяващи неща в милата ни родина!Остава ни само да страдаме,когато ги чуем и да се чудим възможно ли е да живеем в 21 век! Поздрав за стиха!
  • Прочетох!Как се коментира това стихо?! Заболя!
Предложения
: ??:??