Боли! Физика и психика боли!
Вали. Пролетен дъжд весело вали.
И пак във болничната стая на кревата,
И пак отново ме обзема самотата.
Отново доктори, изследване, консулти -
Едва се влачат часове и минути
Денят преминава в процедури по ред,
Манипулации и интервенции безчет.
Това са последици от любов голяма,
Която само е била една измама,
Но мине ли успешно операцията.
Ще променя основно ситуацията.
Досега в живота не ми вървеше,
Никога в нищо не ми спореше
Все си мислех, че съм от Бога наказана,
А уж съм кръстена и с миро помазана.
Но скоро вече няма да съм същата:
Ще сменям с радост и града, и къщата.
Ще си загърбя старият живот,
Ще го сменя със радостен и нов.
© Нели All rights reserved.
обичам ви!