,,Две звезди...
една от тях е мама...''
П. Й.
Стига плака, небе! Наводни ми душата.
Откъде ли се взе онзи дявол с рогата?
Като ангел с крила се яви на небето
и постави звезда с нежно име на цвете.
С ален пламък изгря, освети небосклона
и отчаяно много на лале ми напомня.
Тъй се казваше мама... и на нея я кръсти,
да ми свети в нощта, а деня да ми кърпи.
... и чемшир посади, като в двора, зеления,
ала в кал до уши го зави, като премия...
Само кръстът стърчи неподвластен на времето.
Тъжно вятър ечи. (като траурна песен е).
... а цветята замръзваха, като восъчни сълзи
и стеблата се кършеха умъртвени до кости.
Сега газя калта, за да паля свещиците,
а онази звезда аленее в очите ми.
Стига плака, небе! Стига рови в душата!
Аз подвих колене. Не платих ли цената...!?
© Анета All rights reserved.