Aug 24, 2007, 8:49 AM

* * * (...) 

  Poetry
701 0 3


*
Остарях в един ден...
Не зная с колко.
Възрастта премина през окото в мен
и крещи от болка.

Капки кръв и жълти взор.
Сляпо огледало.
Като стар, ронлив стобор;
Крехки капиляри;

Като преспа над овраг -
бъдеща лавина;
Като скрит, потаен враг;
Както... догодина?!?
#
Остарях във миг един -
Колкото е - толкоз!
Ще посрещна неделим
идущата болка!

12 June 2006, Очна Клиника ОЗР, Роттердам

© Симеон Дончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??