May 24, 2016, 1:49 PM  

24-май 

  Poetry » Civilian
384 0 3

На същия ден, преди много години,
събуждах се рано с надежда една.
Как слънцето ярко във свода ще свети,
с усмивка красива ще грее градът.

В сърцето надеждата пееше скрита,
че учим ли... в наш`те крака е светът,
а после накичили ленти "отличник"
ще крачим изпъчили гордо гръдта!

С химна космичен, "Върви ти народе...!" 
към светлото бъдеще свое върви,
поемахме в строй /не съвсем възродени/,
но вярвахме в него, че той ни крепи.

Така марширувахме, песенно ято
с вярата силна закърмила нам,
че словото чисто, най-българско, свято,
души ще  въздигне, чрез братския плам.

© Таня Мезева All rights reserved.

Честит празник, БЪЛГАРИ! Нека съхраним словото чисто и свято, нека го предадем на деца и внуци, и завинаги запазим българщината в душите им, тук и по света!

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Върна ме назад в годините, Таня! Страхотно е!
  • Честит празник...!!! Прекрасно - така беше..., но когато нещо започне да се повтаря безбройно, естествено е да стане и досадно...!!!
    "С химна космичен, "Върви народе...!"
    към светлото бъдеще свое върви,
    поемахме в строй /не съвсем възродени/,
    но вярвахме в него, че той ни крепи."
  • Честит и на теб, Таня! Великолепна - както винаги!
Random works
: ??:??