Очите ти - не очи,
а изваяни, блестящи
скъпоценни камъни.
Устните ти - не устни,
а плътни копринени
нишки от мечти.
Косите ти - не коси,
а шарени есени
листа, разпилени.
Ти, но не ти, а онзи
истинският ти.
Той буди
моите мечти.
Нея озаряват я
светлините на
прекрасните ти
скъпоценни камъни.
Тя докосва нежно
тези копринени
нишки от мечти.
И нейните ръце
прокарват се
в шарените
есени листа.
С нея ти ли си!?
А с мен беше ли!?
Душата ми - не душа,
а скъсана струна,
кървава река.
Сърцето ми - не сърце,
а пустиня в ледове,
премръзнало дете.
Сълзите ми - не сълзи,
а сянка на отминали
дни в радости.
Телефонът ти не звъни.
С нея щастлив бъди.
Както с мен не си.
Аз в леговището си,
замръзнала сама,
ще стоя и ще чакам
деня на лъча светлина...
© Апокалиптикс А All rights reserved.