Mar 17, 2014, 5:38 PM

25 

  Poetry » Other
660 0 6

 

 

само след 25
часовникът ще започне
да тиктака по-бързо
жената ще се превърне
в уморено и тъжно момиче
а всичките ù бивши момчета
ще излязат от шкафа
с подредени прически
увехнали рози
и пожълтели пощенски картички

 

само след 25
ще се препълни ваната
ще се затръшнат прозорците
ще се счупи огледалото
ще загори манджата
ще се боядиса одеялото
и ще изсъхне петунията
закъсняваме за урока по етика

 

само след 25
нощта е нарязала
на точки и тирета
лъчите на слънцето
а булевардът
разплита тъмните пияни дървета
и ги прегръща
с прашните си длани
бездомник играе на шах
с небето чрез морзови знаци

 

само след 25
ми се вижда лекичко тясно
ограничено
наблъскано
и малко малко
пространството между ръцете ти
напълнено
със чужди устни
с пози
с токчета
и с нежни думи
върни ми стария чадър
валят обратно всички погледи

 

само след 25
ти светва крушката
или оставаш на тъмно
на момчетата още им е рано
връщайте ги при нафталина

 

обаче усещам че наближава
24-ят час
така че слагайте масата

 

 

© Пепър Формаджи All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??