На улица с плочки износени,
почива ленивото време.
Във сянката дните отминали,
се смеят на хорското бреме.
Животът на слънце препича се,
на пейка от камък поседнал
и гледа безстрастно в часовника,
на пейката в крайчеца седнал.
© Марина Йорданова All rights reserved.