Sep 12, 2018, 4:49 PM

*** 

  Poetry
511 1 1

Внезапно себе си попитах:
„Защо морето е сърдито?“
До вчера ласкаво, игриво,
бих казал – със вълни лениви,
а днес е яростно и гневно...
Вълните му тъй мътно-пенни
стоварват се със страшна сила
и пясъка в брашно те смилат...
Гнева му кой, защо подбужда?
Кому бурливостта е нужна?
...
Поглеждам питащо безкрая...
И той не знае, и той не знае...


20 авг. 2018 г.
Шкорпиловци

© Живодар Душков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • А може би защото ти си гневен и виждаш гняв Аз виждам сила, морето е силно
Random works
: ??:??