Mar 28, 2013, 11:20 PM

* * * 

  Poetry
440 0 0

Ако можех да откъсна от сърцето си,
от ума си част от мойта плът.
И сложите ги чисти върху масата,
в ръцете ви, ако ги дадат,
ще можете ли с микроскопите
да видите  проблема?
И някак си престорено
да ме направите освободена.
Ще можете ли да скалъпите,
да зашиете повредата,
че всичко е така обречено
в чувствата и мирогледа.
О, нека се престорим, че е станало.
Сложете белег на измамна операция.
Конци размахайте несплетено,
на мозъка ми направете трепанация.
И нека след измамното деяние,
под лампите и хирургическите инструменти,
да свикате едно събрание,
да попълня всички документи.
Да ми кажете - добре се справи
умът, сърцето и душата
няма повече да се обаждат,
че отстранихме ги със сетивата.
Но не чакайте да се зарадвам.
Как се радва ирисът, лишен от светлина?
Просто ме пуснете по-нататък
в коридора на света да си умра.

© Стела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??