Aug 21, 2022, 11:49 AM

*** 

  Poetry » Civilian
197 0 1

***
 

Питат ме, на колко съм
години,
а, аз отвръщам: на
възрастта на Август,
носа я топло и щастливо
в безкрайно лятно
преразказване!
И я имам, като перла
морска
от мидените пясъчни
морета,
до висините и по
ветровете - 
да пътуваш в
безграничното,
толкоз лесно е!
Като Август топли
дланите ми тлеят,
пълни от живяното ми
време,
две светулки
дълго ще ми светят -
фар от високото...
През очите
и във дните ми!
И се свива в лятно
пълнолуние
на дълбоко във
сърцето ми,
Август  в  дългото
сънуване, 
да остане
от любов - до вечност!
В изобилие
от звездност, топлота, 
от плодност,
от влюбеност и обич -
живея Август
създавам чудеса -
жена на възрастта
човечност!

© Елеонора Крушева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "на
    възрастта на Август" - страхотно! И аз съм на толкова
Random works
: ??:??