Забравил за света отвън,
стоя пред твоите картини,
събрали сила и живот,
в простите си, грубовати форми.
С дълбани багри, жлеб по жлеб,
те борят се срещу жестоки догми,
погледна ли ги отдалеч
ми връщат дързост,
лекота и волност.
В тях има място и за мен -
подслон, уют, устои.
Откривам в честните им цветове,
спокойствие сред бурите
какво е.
© Иван Бърдаров 2023. Всички права запазени.
© Иван Бърдаров All rights reserved.