Sep 14, 2012, 8:38 PM

* * * 

  Poetry » Other
622 0 4

Да си честита днес! Да си честита!

Днес слънцето за тебе само свети!

Луната дирижира, а звездите

подемат в хор със своите планети

тържествен химн! Кометите прелитат,

проблясват метеорни звездопади,

галактики ръце в прегръдка вплитат,

изгрели на небесната естрада!

Светът ти се усмихва! Аплодира!

Денят е твой! Нощта е твоя също!

А аз сега за теб в едно ги сбирам -

луна, звезди, небе – и ги превръщам

във скромен дар, но идващ от сърцето -

във песен за рождения ти ден!

Мелодията идва от небето,

а текстът… Нека той да е от мен!

© Засегабезиме All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??