Скорост
Скоростта на светлината
или таз на депутата,
който може да набута
десет карти във минута.
Съпруг
Мъжът, за който знам,
че много ще се радва
поне веднъж със плам
и той да изкомандва.
Свекърва
Свекървата е тази,
коя се живо бори
властта си да запази
над старите простори.
Снахата учи вещо
къде какво да слага,
чрез син си я подсеща,
когато се налага.
Съпруга
Жена, която има
отколешната слава
да е непобедима
и в спора вечно права.
Сняг
Вода на кристали,
сварваща заспали
службите ни мними,
ринещи я зиме.
© Марин Цанков All rights reserved.
за свекървата проклета -
безспирно командери,
макар едва да крета.