Oct 24, 2010, 1:46 PM

* * * 

  Poetry
446 0 1

Дали с надежда се събуждах? - Да!

Нима пък ти не ме подведе.

Дали не съжалявах много след това?

Съжалявам много. Да, така е!

 

Дали се влюбих? Влюбих се! Какво?

Сълзи ли ще събираш, да не страдам.

Недей! Потрай, сърце! Побързай, нощ!

Мигът ще дойде, ти избягай!

 

От мътната вода, наречена любов,

от името ти - вечният удавник.

Обърка се, нарече блатото разкош

и себе си, и себе си забрави...

 

© Снежанка Минчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??