Без отчаяние,
без състрадание,
без озлобление -
отивам си.
И сълзите,
товар ненужен
оставям.
Носи,
плачи -
с омраза,
гняв,
или с любов?
Отивам си.
Косите си с пепел не посипах.
На вятъра ги дадох.
Внезапно си отивам,
както и дойдох
и не плачи -
с омраза,
гняв,
любов.
И не съди -
разбралият си тръгва
без вини.
© Мая Тинчева All rights reserved.