Ръцете скръстени в защита.
Враждебно съскащи уста,
неизслушващо-сърдита,
от рани зейва пропастта.
Душевни клади, изгорели.
Лилаво-жълти ударености.
Снимки с време избледнели
от феромонни отдадености.
Смърди и щипе в сърцата,
облива с нерви, и дере.
Изкупни жертви са децата,
тепърва ще го разберем.
Безкръвно мислещи живеем,
вглъбени в себе си изцяло.
Дано не късно проумеем,
човек, човек е с дух и тяло.
Снагите пищно-напращели.
Мумифицирани душите.
Живи вън, вътре - умрели.
Света с делата си рушиме.
Човек, объркал правилата,
в същността си - безпардонен,
цели облаги, а в отплата,
сред лукс и вещи, е бездомен.
© Мария Божкова All rights reserved.