Jan 22, 2008, 10:14 PM

* * * 

  Poetry
572 0 0

Аз съм тук, а далеч си ти,
разделят ни километри, дни,
протягам ръка, а теб те няма
и земята в лед е скована.

 

Чух, обичал си ме преди,
че реалност са били тези мечти.
Чух, имала е и крила душата
и светлина имало в тъмнината.

 

Ала снегът показва друго,
тяло разбито там лежи,
крещи ми "Върни го, върни го!
Преди без мен да продължи..."

 

А всъщност тези устни
в лед сковани са и те,
също като тези думи късни,
плачат като мъничко дете.

 

Плачат, Боже, протягат ръце,
гонят нереално изгубено момче.
Докосват стара снимка сива
и потича сълза щастлива.

 

Ръцете с снимката застанаха,
там, където сърцето тупти
и очите да мигат престанаха,
шепнейки бавно "Заспи..."

 

 

Заспа... заспа красотата,
заедно с любовта и мечтата,
заспа снегът, заспа реалността,
живее само миг в далечността...

 

Живее само миг илюзия,
разкъсващ мислите почти,
подтиква те "Мисли, мисли,
това момиче беше... ти!"

© Няма значение All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??