Jan 27, 2010, 8:16 PM

* * * 

  Poetry
654 0 0

Аз тръгвам пак след сянката ти от цигарен дим,

за да те срещна на брега на пороя неспиращ,

а ти ще се представиш с ново име  -последното ти

бе Живот, на друг език ще заговориш, този

вече остаря и знаеш колко ми е трудно да те разбирам.

 

 

Ще ме откараш с старата кола в различен град

и ще ме представиш за своя дъщеря, макар да

знаеш, че не трептя с твойта кръв. Дори ще

ми намериш дом и годеник, а аз бездомна

ще си отида в цигарения, музикален, навярно луд Париж.

 

 

Не мога да заспя и утрото да чакам. С моя нов адрес

с голям балкон и прозорци, колкото стени, макар чупливи,

ясни, не ме отвеждай от старата уличка с безброй тълпи.

Знаеш, ще си тръгна, новата ти самоличност ме

ужасява, та аз съм само дете.

 

© Александра Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??