Aug 15, 2023, 7:50 AM  

Стая... 

  Poetry
308 0 0

 

 

Стая. Вечер. Пердета.

Одеялото на леглото се е свило

като ямурлук, с възглавницата за качулка.

Сънувам, че „ по радиото” вали дъжд…

Дядо се е подпрял на тоягата-

овцете също са неподвижни.

Баба е върху малкото столче

и, както си е превита,

точи обги за баница.

Петелът обяснява на кокошките

какво нещо е дъжда и как глупаво

постъпва прасето, като се въргаля

в локвата. Земята разговаря с Бога…

Аз съм уморен и спя на одъра.

 

И ,докато не порасна, няма да се събудя.

© Петър All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??