Oct 9, 2013, 9:35 PM

* * * * 

  Poetry » Other
511 1 5

 

 

Внезапен студ прегърна ме през рамо.
И някъде, сякаш в друга земя
едно дете извика тъжно "Мамо!?"
А после стана тихо. Заваля...
... от онзи дъжд, в който умират думите
за да се слеят с капчиците чисти,
 и  спомените там като куршумите
надвиват лесно всички трезви мисли...
Къде ли съм? Разхождах се сама
в ръката си със есенно листо...
Усещах как залязва младостта
пропускайки въпроса ми "Защо?"
Бе прекалено тъжно за реалност
и прекалено страшно за приемане.
Но го приех... Като парадоксалност
и глупава приумица на времето...
което не ми стигна... да изпълня
онези обещания... от листчето...
Получих отговора като мълния.
И за секунди в мен видях момичето,
което бях... И другото, което
навярно в друг живот ще се роди...
Дано по-издръжливо е сърцето ù
и тя по-дълъг път да извърви.
Дано да спази моите обещания,
преди да избледнее много листа...
И дай Богу след всяко изпитание
да си остава истинска. И чиста.
Да не проклина никога скръбта,
дори когато слънцето не грее, 
да не пролива ни една сълза
за някой, в който... обич не живее.
... Не всичко аз да спазя съумях.
И себе си най-вече не опазих.
Но знам едно... И знам, че не е грях -
Обичах силно!... Никой не намразих.
Отивам си... Със всички недостатъци,
(притегля ги кантар, редом с чувствата ми)
Залязва младостта в тъжни отблясъци...
Угасват всички мигове пропуснати.

Павлина Соколова

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мислих, че съм единственият поет-депресар тука... Уви, мислите ми се оказаха грешни. Обаче съм доволен, защотото произведенията ти ми харесват. Точно в мой стил са!
  • Това е терзание на духа!Във всеки го има!Харесах,Павлина, и го оценя-
    вам.Бъди и не се предавай!
  • Не съжалявай за младостта, защото всеки период от живота ни носи по нещо хубаво със себе си! Сега можеш да си дадеш шанса да посрещнеш мъдростта!
  • Много хубаво стихотворение,само не мисли за отиващата си младост,всички минаваме през тези периоди,но във всека възраст има красота,ти просто се усмихвай на живота,то е вечен!Поздрави!
  • Морски привет
Random works
: ??:??