Лаят псета разгневени.
Бляскат жълтите звезди.
Всички чакаме промени,
а керванът си върви.
Вият вълци и чакали.
Пенят се безброй реки.
Хубаво, не сме видяли,
а керванът си върви.
Стадото е без овчари.
Съхнат сочните треви.
Бедните са огладняли,
а керванът си върви.
Младите са по чужбина.
Старите са без пари.
Вече толкова години
все керванът си върви.
Интеграции, промени,
даже Господ си мълчи.
Чановете - претопени,
а керванът си върви...
© Валентин Йорданов All rights reserved.
Истината е такава. В България хора не останаха. А Силистра е вече едно село, в което всики се познава с всеки.
Заветите на Левски уж ги знаем и помним , но станахме злобни, завистливи и не искаме да се променяме.
Именно затова тънем в мизерия, а .. керванът си върви...