Dec 10, 2008, 12:05 AM

А от любов едва ли се умира 

  Poetry
719 0 12
Виновно ли е виното, кажи ми,
 че любовта ни толкоз е горчива?!
 Че в чашата ми, някой с твойто име,
 отрова сипал е ? да ме убие?


 На бавни глътки пиех. Не върви...
 И гърлото ми сухо си остана.
 Опитвах да преглътна, но уви...
... засяда в гърлото ми като камък.


 Задавих се. От глътката вино.
 Гърдите ми за въздух зажадняха.
 Надигнах бавно чашата... с любов,
 а тя в мътилката, на дъното остана.



 Така и не допих... Горчи виното...
 (Поне отровата дано е скоротечна!)
 Оттича тъмни струйки по стъклото...
 (А от любов едва ли се умира лесно?!)

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??