Dec 23, 2015, 4:28 PM

А сега де! 

  Poetry » Humour
672 0 2

 

(из цикъла "Вицове в рими")

Щастлива от лелеяната вест,
очаквана от толкова години,
че бременна е - според "Шуър тест"
и прегледите в клиника "Малинов"-

Невена се прибра в апартамента
и от вратата каза на мъжа си;
"Ще ставаш татко!" Сепнат на момента
той чашката катурна си, поръси

салатата си с пепел от цигара
и каза пребледнял; "Ми скъпа, аз...
такова, значи... мамата й стара,
мръсницата ти каза! Между нас

бе само флирт... Тя каза ми, че взема
предпазни средства... Тя ще абортира!
Така ми обеща, а пък да вземе,
че да ти каже..." Мънка и не спира,

не виждайки как ужасена, бледа
от входната врата Невена гледа.

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??