Apr 23, 2013, 9:10 AM

А сега съм само стих... 

  Poetry
466 0 0

А сега съм само стих..

 

Бавно пристъпвам напред,

дори не знам накъде отивам,

взирам се във всеки човек,

но не прося помощ и милост.

 

Аз извървял съм достойно своя път

и дете бях, и баща и съпруг,

но днес чувствам се някак излишен,

въздух остана ми само да дишам.

 

Горчилка засяда в душата ми

и залъка хляб трудно преглъщам,

не искам вече децата ни

да напускат своите къщи.

 

Наоколо спомням си, някога

хвърчила пусках на вятъра, 

с прашки гонех врабците

в игри лудешки минаваха дните.

 

Тук срещнах моята любима 

с обич, дом и деца я дарих, 

пазих, обичах свойта Родина,

а сега съм само един стих.

 

Невидим вървя си по пътя

и срещам хора различни, 

но никой не се спира да попита:

"Как си, дядо, как минават ти дните?"

 

 18.04.2013 г.  Иф

© Лидия Александрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??