Sep 28, 2007, 8:30 AM

А утре? 

  Poetry
621 0 13

Днес си тук. А утре не.
Толкова е просто.
С долепени колене
ще посрещащ тъжни гости...
Ще ухаеш на цветя -
бездиханни. Като тебе!
Сред разхлипани лица,
ще лежиш - безмълвен, бледен!
Ще е ледена кръвта,
само преди ден кипяла!
В тази утрин любовта
ще е болка... и раздяла.
И по силата жестока
на закона на смъртта,
ще те  носят без посока,
само с ужас... и вина!
Ще тежиш по раменете
на бащи и синове!
Всеки ще ти хвърли цвете,
буца пръст. За миг ще спре.
Всеки ще ти каже нещо.
ЩЕ си тръгне огорчен...
И ще стискат черни клещи
ужасеното сърце...
Днес си тук.
А утре?

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??