Nov 11, 2010, 11:42 AM

Аборт 

  Poetry » Other
699 0 8

Аборт

(по Славяночка)

Отлитна нанейде дъхът на ванилия.
В утайка на дъното изгоряха лъчите.
Тя продума му тихичко, на предела на силите:
- А аз... им сънувах... очите...

Три дни Времето в люти скандали помете.
Три нощи "или-или" развързваха.
Някак си смачкано сви раменете:
- Може би малко избързахме...

- Много в живота има идилии...
Нямам квартира... Не стигат парите...
Единия си проблем сме вече решили...
Решете сега... със мен... да вървите...

Е, аз ще тръгвам... Ти си уморена...
Искаш ли нещо? Така... По нощите...
- Никого не искам да остава при мене...
Само се моля... да не сънувам... очите...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??