Разрушени млади хора
търсят наркотика на живота си,
дланите им се потят,
дишането е на пресекулки.
"Мислех си, че няма
да се чувствам никога така отново."
Лежат голи на пода,
след поредния удар:
"Разкажи ми повече за себе си."
Кръвта им започва да ври,
залитат по улиците,
пълнят с цигарен дим
емоционални кладенци,
искат да надникнат вътре в себе си,
но стомахът им е свит на топка,
не спират да треперят.
"Този път излязох чиста от това."
Имам изненада –
вътре си и с двата крака.
© Ивона Иванова All rights reserved.