Mar 9, 2021, 1:19 PM

Ако 

  Poetry
273 0 2

Толкова дълго мълчат

телефонът,

приятелите,

ти.

Плаша се,

когато се усмихва зъл човек.

Казва ми, че се радва

на случайната среща.

Казва ми, че мислил за мен.

И оставя кал след думите,

а скоро валя и калта полепва

по измитите улици и зелени дървета.

Минавам напрякохпрез тревата,

а иска ми се пак да вали,

да светне наоколо,

земята да преметне дъгата

вместо шал от китайска сергия,

да срещна отново оня, злия,

да е минал под шала,

да е станал добрия,

кротко да каже, как си човече,

забравил те бях вече.

Отдавна на миналото сложил съм кръст,

било, не било, хубаво, лошо, добро...

Минавам през тревата напряко.

И свети дъгата.

© Мая Тинчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??