Feb 4, 2011, 1:13 PM

Ако бях ангел 

  Poetry
1078 0 13

Ако просто сърцето ми спре,
на света ми дали ще е края?
Ако ангел с ръка ме допре
и дари ми мощта да забравя
на живота отровите зли
и без плът, но с любов да се вглеждам
в изкривени от болка души,
то дали топлина и надежда
ще успея у тях да вселя?
Че човешките сили са слаби...
Ако имах на фея крила,
ще сполуча ли всеки ограбен
от съдба или хорска злина
и от жребий суров да опазя?
В лабиринта се лутам сама,
от безсилие, себе си мразя.
А не гасне пожар от сълза,
нито дума от грижа избавя...
Не познавам по-тежка беда
от това, да живееш напразно,
без на злото да срежеш връвта,
дето толкова шии притиска...
Дай ми сили, небе, да спася
радостта. Нищо друго не искам.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??