Ако бях... щях...
Ако бях аз волна птица,
щях да се превърна в най-кръвожадната тигрица.
Ако бях кралица,
щях да стана бедна, зла старица.
Ако бях вълна - красавица от водопад или поток,
щях да се превърна във вещица върху водовъртежен водоскок.
Ако бях ангела-хранител,
щях да стана дявола-искусител.
Ако бях добряк небесен,
щях да се превърна в лицемер, във всяко нещо, аз, замесен.
Ако бях неземна, аз, светица,
щях да стана най-продажната мръсница.
Ако имах шанса да съм това, което аз не съм,
щях да преобразя живота си в един адски и безкраен сън,
защото няма ценности да заслужават
да си праведен, добър и честен само,
единствената, пред която аз превивам колена,
това е свята и незаменима ценност,
никога от мен непроменима, това е само любовта!
© Мими All rights reserved.