Sep 20, 2007, 12:46 PM

Ако можех... 

  Poetry
885 0 18

Ако можех, щях да бъда тишина,
да нареждам въздуха в картини,
кротко легнал във леглото на съня,
да те завивам с топлите години.



Ако можех, щях да бъда любовта,
онази истинската, малко закъсняла,
в утробата заченала дете на есента,
с тежки стъпки през сърцето ми вървяла.



Ако можех, щях да бъда пелерина
от лунен прах и неугасващи звезди,
като красива, непозната балерина,
ще потанцувам в теб, макар за миг.

© Елица Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??