Будя се там, дето лягам сама,
Теб те има. А всъщност те няма.
И с огледалото, пак съм една,
Няма как да го измамя.
Тръгвам по пътя, вървя го сама.
Теб те има. А всъщност те няма.
И уж хвърлям трохички от мен за следа,
Пътят бил тесен за двама.
После спирам сама и ръката ми хващат
Много призраци мъртви и живи
Теб те има – там някъде. И те има едва,
Но се криеш сред тяхното сиво.
Ако имах кога да затворя очи
Би ли бил ти под мойте клепачи?
И дали си отиваш, по малко дори
Всеки път, когато заплача...
Теб те няма. А мен страшно много ме има.
И почти се страхувам да спра.
Но почти. И да спра ще опитам. За зимата.
Не че спирам да чакам лъчи.
Но сме двама. За миг. И почти си личи,
Че е просто красива измама.
Вече има те само когато ме няма.
Само когато ме няма.
© Даниелла Ничия All rights reserved.