Jan 15, 2022, 9:33 PM  

Aко някой, лодкарю те пита 

  Poetry » Phylosophy
177 1 3


Този свят на решетки я плаши.
Свободата ни пак отлетя,
няма зими и няма лета,
и водата  продават – на чаши.

Колко искаш лодкарю, кажи ми?
За живота – обол, или два?
Нищо нямам – душа и слова
и среброто на хиляди зими.

Всичко знам, но разказвам полека,
както бавно водата пълзи,
огрубял е светът на сълзи,
Диоген не намери човека.

И затвор е отдавна Земята,
шепа луди сънуват небе,
но съдбата им майка не бе
и отряза до дъно крилата,

а летяха дори до звездите,
днес са роби на грешни тела...
Тази нощ тук не съм и била,
ако някой, лодкарю те пита.

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??