Jul 20, 2008, 4:08 PM

Ако пак заспя 

  Poetry
603 0 15
Вековен страх тежеше в раменете,
дъхът ми гаснеше във зъл воал.
Но нещо, нещо тлеещо в сърцето
ме топлеше като красив роман.

Обръщах всеки поглед в нежен повик,
жените всички викаха "Ела!"
И аз не спирах. И отново, и отново
с поеми багрех всяка красота.

Луната нощем светеше за мене,
звездите чакаха да дойде топъл дъжд.
За болките забравях. За последно.
Така, със болка, се превърнах в мъж.

Докосвах всяка плът с омайна нежност,
забравих злост, обида, суета.
Заспивах. И сънувах за копнежа,
който ме е пръкнал на света.

И всеки миг прегръщах със заблуда,
във всеки час се влюбвах с нова жар.
Ако пак заспя, ела да ме събудиш,
за да мога своя път да продължа.

© Валери Шуманов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??