Aug 30, 2009, 2:37 PM

Ако този свят създаден е за двама 

  Poetry » Love
771 0 4

 

 

 

Ако този свят създаден е за двама,

защо така безмилостно ни раздели?

И няма го до мене топлото ти рамо,

което да ми дава сили и да ме крепи.

 

Няма те, а нощите са тъй студени,

навън вилнеят мрачни бури и мъгли

и само спомените – лястовици бели,

ме отвеждат там, където си и ти.

 

Стоя сама. В тъмното се вглеждам

и търся твоя образ – светъл храм.

Достига ми единствен лъч надежда,

че тръпнеш още във копнеж и в плам.

 

Ако този свят създаден е за двама,

той пътищата ни отново ще сглоби

и, усетя ли мощта на твойто рамо,   

ще бъде невъзможно да се разделим.

 

 

 

 

© Сияна Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Само двама сами срещу вятъра.
    Само двама ловци на късмет.
    А светът е измамна лотария
    с много пъстри, но празни билети...

    Поздравления!
  • Светът е за двама
  • Вярвам, че този свят е за двама.. Само, че всеки трябва да намери истинския човек до себе си, рамото което да го крепи! Хареса ми /6/
  • За двама е. Сам не се знае кои са двамата)))

    Бъди!
Random works
: ??:??