Обичам първото зелено -
пролетното.
Дори въздухът хлипа
от възторг
и изригва любов.
Тогава мир със себе си
намирам
и със своята акустика
пулсирам.
Думите - нещо свято са-
молитвено ги аз изричам:
"Благослови ме, Боже,
любов зряла да усетя -
по невидими нишки дай ми я -
с вкус на мед,
от билки събран,
от разнотревни ливади.
От очанка -
та очите ми събудени
да греят.
От поддъбниче -
та здрава и трайна
като дъб да е.
От кантарион червен -
та цветна да е
и от омайниче, Боже,
та вечна да е.
И още нещо -
нека чиста и бяла е
като кокиче!"
© Дима All rights reserved.