Jun 1, 2006, 4:53 PM

Алени лилии... 

  Poetry
610 0 4
На единия бряг си ти,
на другият съм аз...
Останаха далечни твоите очи,
а прекалено много има между нас...
Ти си там, близо до морето...
Там, от другата страна на моста от въже.
А аз... там... някъде на бездната от страх...
Там, останала без сърце...
Дели ни въдухът студен,
спира сетивата и пари.
Замръзва, леденее всичко в мен...
А ти при мен ли ще останеш... едва ли...
Не те виждам,
прекалено много разстояние има между нас...
И в същото време сме толкова близо...
Не те чувам...
Не долавям красивият ти смях...
Недей да се жертваш за мен...
Направи достатъчно като ме лъга
може би, че ме обичаш...
Направи каквото трябва, много се спъва,
само и само за  пред другите да покажеш, че ме привличаш...
Но днес слънцето не грее за нас,
изгасна пламъка на нашето време.
Във водата кървави алени лилии се давят,
плачат със кървави сълзи...
Съзлзи, падащи от моите нищожни очи...
Дано поне да си спомниш за мен,
когато видиш моите алени лилии...

© Александра Матеева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Христо,много си прав.Всеки прави своя избор,но понякога разума е замъглен от сърцето.Май ако нямах сърце-щях да съм по-щастлива...Благодаря ти за оценката за милите думи...Искренно благодаря!
  • Екатерина... благодаря за определението...Дано някой някога го оцени
    Христо... така е...но въпроса е,че аз съм го пуснала..но няма да се върне....
  • Сандра, не помня кой го е казал-
    Ако обичаш някого пусни го да си върви,
    ако се върне, значи и той те обича!
    Поздрави за стиховете!!!
  • Мила очите ти не са нищожни,те са прекрасни като теб.6
Random works
: ??:??