Бях във някакви селения,
съвсем фантасмагорични.
Населени с хора, от нас различни.
Бяха твърди и категорични!
Не се водеха от интереси лични.
При тях всичко беше честно и право!
Бяло и черно! Черно и бяло!
Бре, да му се невидяло!
Закопнях за нашите си криволици!
За разни цветове и зли езици!
Не бяхме тъй красиви и праволинейни!
Но бяхме и щастливи, и идейни!
Събудих се на коравия под!
Болеше ме гръб и плувах във пот!
До мен си стоеше меко легло...
Не ме съдеше за каквот' и било!
Кръшнала с пода! Голяма беда!
Само си е натъртила гърба!
Леглото пак ще си ме гушне
И нежни, меки думи ще ми шушне!
© Маргарита Ангелова All rights reserved.