Mar 17, 2023, 10:45 AM

Алтернатива 

  Poetry
117 1 1

АЛТЕРНАТИВА

 

... преди да хлътна в ледената угар, Бог светъл път пред мене очерта –

алтернатива просто нямах друга! – освен да мина с песен през света,

безхлебен, леко трезвен, безпаричен? – навярно ще напусна този свят,

но пък щастлив, че всекиго обичах, и го обичах! – като роден брат,

през хиляди убийствени миражи! – към светлото си бъдеще вървях,

 

със вярата, че никой Път не важи, не вдигнеш ли по него шепа прах! –

и го вървях години, цяла вечност! – с надеждата, че Пътят няма край,

какво тук значи близко и далечно, щом си търкулнат в пепелта кравай?

Обичайте се, хора! – няма друга! – пред нас алтернатива на света.

Преди да легнем в ледената угар, Бог светъл път пред всеки очерта!

 

17 март 2023 г.

гр. София, 5, 00 ч

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • безхлебен, леко трезвен, безпаричен? – навярно ще напусна този свят,
    но пък щастлив, че всекиго обичах, и го обичах! – като роден брат,
Random works
: ??:??