Дори и под каска... и с шарена маска,
човек може днес да сгреши!
А щом се натряска - от водка Аляска,
започва да сваля звезди:
Не исках да пия - но... с Кака Мария
подпукахме потно шише!
А аз... от сергия - понечих да свия -
сельодка за наше мезе!
Но някаква кука, ме скива - боклука!
Направи ми Вълчи капан!
И без да му пука - с пищов ме запука -
с приклада на тежък Наган!
Реших да се сбия - пред Кака Мария,
но гадното, мръсно ченге,
ме тикна в килия - с години да гния
до някакво мрачно момче!
Лежах, там година - а в лютата зима
поисках да стана човек!
И как срокът мина, на Бали заминах,
потърсих на топло нов лек!
А там - стара дама със суха пижама,
се влюби във мен до уши!
Полегнахме двама - на бялата слама,
отпуснахме - бедни души!
Но в лекото време, тя бе тежко бреме,
веднага поисках развод!
А тя без да дреме, постави ми стреме,
юзди и годежен хомот!
Започна - с две пози - да ме тормози!
Да мисли за истински брак!
Но с няколко дози - от Четири рози*
аз скочих на бързия влак!
Плувах в океана - подминах Хавана,
едва се добрах до Бургас!
Потърсих охрана след тежката рана.
И пак... до Мария съм аз!
И днес, с нова маска и скъпа каляска
внимавам с кого да греша!
А как се натряскам със водка Аляска,
прибирам се вкъщи пеша!
Че куките дебнат, опять да ме емнат,
да вляза агейн в Алкатрас!
Но спомени тегнат и аз днес ще легна
на топло... но с Каката в нас!
*Четири рози - Американски бърбън.
Юри
Йовев
Ноември
2020 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.
Прибираш се вкъщи леко пийнала, а мъжът ти не е изчистил, не измил чиниите, не е полял цветя, не е разходил кучето... Сядаш на дивана, пускаш телевизора и го почваш... 😀😀😀