"Музата" със пръсти щрака,
нервно повишава глас:
"Вече писна ми да чакам!
Рима търсиш втори час!...
В теб обноски - ама никак!
Питие поне сложи!...
Въздържателка съм, вика,
но сега ми се допи!...
Вдъхновение ли искаш?...
Ами да се съблека?...
За любов не се натискаш?
Кво на туй да му река?!...
Давай таблата тогава -
да направим с теб игра!...
Който бие - заминава!
И късмет във любовта!..."
Вдъхновение бил търсил!
Тук съм - трезва като пън!...
Като гледам кви ги върши,
явно, че ненужна съм!...
© Роберт All rights reserved.