Jun 25, 2014, 9:47 PM

Амин = така да бъде 

  Poetry » Civilian
404 0 5

Амин  =  така  да  бъде

 

                              

                              Накъде?  Няма  посока.

                              Всеки  път  с  бариера  снабден,

                              И  безкраен  указа  се  срока

                              И  незнаен  далечния  ден.

 

                              Сини  простори  -  къде  са?

                              Скрихте  ги  в  задния  джоб

                              И  смело  пленихте  прогреса.

                              И  днес  той  е  вашият  роб.

 

                              И  раболепно  ви  чака...

                              Дебелите  пачки  покри.

                              С  готовност  очаква  пак  знака

                              Да  вложите  тези  пари.

                             

                              И  всеки  се  цели  във  пая.

                              През  трупове  души  следи...

                              Българийо - Майко,  накрая

                              Ранена  отново  си  ти.

 

                              А  интелигентът  къде  е?

                              Онзи,  с  големия  ум?

                              Остана  той  дълго  да  зрее

                              Зазидан  в  безизходен  друм.

                               

                              Безскрупулни,  алчни  водачи,

                              Избийте  се  вий  до  един!

                              Народът  не  ще  да  заплаче,

                              А  ще  извика  „Амин!”

                             

© Стойна Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??