Oct 15, 2017, 12:59 AM

Ангел на смъртта 

  Poetry » Odys and poems, Other
711 1 3

Създадена със зрънце демонично, 
душата ми роди се в лицемерен свят. 
Светлина обвита във сатенен плат, 
свети тя от другите различно, 
гасне бавно сред мнимо и безлично. 

 

Мъки безкрайни, безпричинни дори, 
поливаха черното зрънце стаено, 
растеше то тайно със злоба поено. 
Порасна и демонът вече не спи, 

а крие се гневен зад думи добри. 

 

Тъгата прерасна във мислите зли, 
що удавиха в грях мойто съзнание, 
радост разми се с хорско страдание. 
Неспособна на обич, само лъжи, 
в сърцето ми пусто се мрак възцари.

 

Дявол скрит зад ангелска песен,
из живота снова със злотворния дар,
търся аз друга безжизнена твар –
дух бездиханен като мене понесен
сред черни мечти за ада чудесен. 
Моят ангел на смъртта, носещ живот...

© Elizabeth Draxler All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??