Aug 23, 2014, 10:13 PM

Ангелът на думите 

  Poetry » Phylosophy
515 0 5

Аз съм Ангелът, който очакваш.

Който с думи окови троши.

Ще пристигна, навярно със мрака.

Ти ще виждаш през мен като в дим...

 

Много скитах и много те търсих.

Твоят глас все звучеше във мен

и звънтяха вериги болезнено...

Знам, че чакаше... Ден подир ден...

 

Пътят - труден - четир'сет поеми

сътворих без да пиша и ред...

Пътят - дълъг - но даде ми време

да се влюбя в гласа ти. И в теб...

 

В тишината на думите слушай ме!

Аз съм Ангелът, който зовеш!

Все кръстосвах по друми неведоми,

но намерих пътека към теб!

 

Аз съм тук след милион изпитания!

Аз съм тук с Божия благослов!

Аз съм тук! Само виж ме! Повярвай ми!

Твой съм Ангел! И твой послеслов...

 

14.02.2014

 

 

© Надежда Павлова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??