Oct 19, 2015, 6:08 PM

Антигерой 

  Poetry » Humour
303 0 0

Антигерой

 

Не съм титан, но някой нов “Титаник”

ще найде в мен грамадата от лед.

Стихии разрушителни, събрани

в сърцето ми, изчакват своя ред.

 

Нов Пушкин в мен Дантеса ще намери -

злодей изтънчен, елегантен, с шик.

Не станах Моцарт, ала Салиери

ще се гордей със своя ученик.

 

Уверен, че лукавият надвива,

в душа съм айсберг, Херострат - по дух,

кормчия ми е завистта ръждива,

за милосърдие съм вечно глух.

 

И философ не съм кат' Фридрих Ницше,

но и с тълпата не се слях. Поне

с това съм горд - на други не приличам

и личност съм, ала посредствен - не!

© Владимир Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??