Aug 2, 2009, 10:04 PM

Аполония 

  Poetry » Other
535 0 3

 

 

Остана плажът празен с пожълтели дюни...

и гларусите от балкона (от първия му ред)

следяха как тълпата, пред клоуна с пискуна,

се молеха да я убие с водния си пистолет.

 

Хлапетата, облизващи с наслада сладоледа,

разхождаха се с майки и бащи,

а аз, рибарят, и сафридът гледахме с досада

мухите, удрящи се в стъклени мечти.

 

 

Без притча ще останеш тази вечер.

Без никакви поуки за добро и зло.

Аз всичко ти разказах и показах вече.

... Освен сафрида  с каната вино.

© Георги Динински All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Понякога притчите са излишни...
  • хем изстудено бяло и сухо!!!

    поздрав за атмосферата!

  • Жоро!
    Приготви сафрида и виното, другото ще се разкаже само)))
    Поздрави!
Random works
: ??:??