Jun 21, 2018, 8:42 AM

Архангел 

  Poetry
516 1 0

Крилата си велики щом разпери,
силата му чиста се показва.
Бори се с крадци и мародери,
защо избран е пак доказва.

 

Пътя на хората гради,
истината дълбоко пази,
спомня живота си преди,
и в свещения си меч тъмнината гази.

 

Случи ли се обаче чуждото да пожелае,
може всичко в ярост да загуби.
За туй че в истинската същност той нехае,
крилата и бронята свещени в ада ще погуби.

 

Трябват тогава хиляди години,
години на лишения и добрини,
време в което всички хора ще са с него,
единни както в хиляди мечти.

 

Щом Архангелът до края стигне,
отново ще почука на Свещената врата.
Ще явяват се свещените му артефакти,
ще готов е вече за идната война.
 

© Георги Сираков All rights reserved.

Силата на фантазията, към един сакрален образ.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??