Apr 17, 2021, 5:45 PM

Аромат на живот 

  Poetry
174 2 3

Вдишвам аромата на живот* –

слънчев е, щастлив, възторжен, сочен,

сладък, зрял, преизобилен плод,

вино е от нар, с любов ще скочи

 

в миг тържествен, за очите скрит,

после в светлина ще се окъпе,

Бог прославям, че живот, не бит**,

повече от всичко друго скъп е.

__________________________________

* живот  – като еманация на вдъхновеното сливане на душата с Бога и непрестанното ѝ славословене на Св. Троица

** бит  – като форма на скучен ежедневен живот, който често се принизява до съществуване

© Милена Френкева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря за усещането!
  • Благодаря, Деа Чудесата са около нас и вътре в нас, а това е безкраен вселюбящ подарък от Бога и неговата непрестанна любов към нас!
  • Ти си такова жизнерадостно слънчице!
Random works
: ??:??