Aug 23, 2018, 7:57 PM

Аванта 

  Poetry » Humour, Civilian
1664 11 24

И в нашето градче светът похлопа –

оправиха запуснатия парк

с финансова подкрепа от Европа:

настлаха нов, модерен камънак,

 

започнаха петунии да сеят,

монтираха работеща чешма,

направиха и кучешка алея

и сложиха торбички за лайна –

 

та щом из парка с песа се заклатиш

и песът пусне бомба изотзад,

една торбичка да си дръпнеш гратис

и там да пъхнеш кучия крокант.

 

Пък хубава проклетата торбичка –

оранжева, с печат „Проект на ЕС”,

с картинка – куче, клекнало в тревички...

Аз нямам куче, но си дръпнах шест –

 

за винтове, за гайки и пластини,

жената взе си две за джунджурляк,

в едната вчера си набрах малини –

ще ида утре да си дръпна пак.

 

И други хора гледам, че си вземат –

кой пет, кой десет, кой пък цял вързоп;

съседът ги използва за калеми

и в тях разсажда тиквички и боб,

 

за пуйките си взема дядо Нестор

и в тях им сипва жито и нахут;

в училище учителката често

ги ползва за часа по ръчен труд;

 

закуска може вътре да си сложиш –

домати, хляб и стръкче лук зелен,

подарък да направиш също може

на някой за рождения му ден...

 

И вече си представяхме как кметът

ще псува, че сме кофти мат’риял

и всичко сме съсипали, което

под форма на проекти ни е дал,

 

обаче Пешо минал отзарана

край кмета, и видял на ранина

как кметът тайно уплътнява джама

с оранжеви торбички за лайна.

© Емрих All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??